Skip to main content
Je Vaše fotovoltaická elektrárna starší než 5 let nebo výkon při slunných dnech již není takový, co dříve?

Nabízíme Vám inspekci Vaší fotovoltaické elektrárny termokamerou, díky jedinečnému softwaru, který jsme si pro tyto účely nechali vyvinout díky němu každý vadný fotovoltaický panel zanalyzujeme a navrhneme řešení k odstranění závady. Na základě této inspekce můžete odhalit chyby fotovoltaických panelů nebo poukázat na problematické FV panely u kterých např. díky vysokým teplotám fotovoltaického článku hrozí splanutí. Díky této inspekce můžete zabránit případným bezpečnostním rizikům  nebo obnovit  původní výkon a zisky vaší fotovoltaické elektrárny. Tato inspekce může sloužit jako podklad pro pojišťovnu nebo pro reklamaci fotovoltaických panelů.

Kdy je potřeba tato inspekce?

V zásadě pokud je FVE starší než 5 let nebo je výkon při slunných dnech dosahuje méně než 90% instalovaného výkonu nebo došlo k nepříznivým povětrnostním vlivům (např. kroupy).

Kolik to stojí?

Inspekce běžného rodinného domu do 10KWp instalovaného výkonu stojí 5 000,- Kč s DPH v ceně je zahrnuto: analýza FV panelů pomocí termokamery, podrobný protokol, případná konzultace. Inspekce větších FVE nad 10KWp instalovaného výkonu je cena individuální.

Jak to probíhá?

Vy si určíte oblast, na které chcete provést inspekci např. přes www.mapy.cz . Tuto oblast s informacemi o vaši FVE, jako je počet panelů, instalovaný výkon, stáří FVE., nám zašlete na email: info@dronmax.cz nebo nám jej sdělíte na tel. čísle 605 795 795

Na základě těchto informací Vám zašleme nezávaznou cenovou nabídku.

V domluvený termín přijedeme na místo, provedeme inspekci a zpravidla do 3 pracovních dnů Vám pošleme podrobný protokol o stavu Vaší fotovoltaické elektrárny.

Jaký výstup z inspekce dostanete?

Součástí inspekce je velmi podrobný protokol, kde vyhodnocujeme více než 16 typů závad. Ke každému panelu je podrobný popis se závadami, možných příčinách a případné odstranění závad. Podrobný protokol také obsahuje tabulku odhadovaných ztrát výroby el. energie.

Pokud zjistíme závady-kdo mi je odstraní?

Spolupracujeme s několika společnostmi, které se věnují této problematice a rádi poskytnou řešení opravy vaší fotovoltaické elektrárny. Umožní Vám znovu dosažní instalovaného výkonu Vaší fotovoltaické elektrárny.

Zajímavé video s Tesláčkem jak tato služba funguje je zde.

Více informaci o této službě naleznete zde.

Zde je příklad jak díky naší inspekci jsme zákazníkovi odhalili závady díky nimž přicházel na roční výrobě el. energie zhruba 128 000 Kč,- bez DPH.

Ukázky z praxe: chyby instalace a vady FV panelů atd.